2015. január 1., csütörtök

Orleáns-i szelet.



Hozzávalók
45 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 darab tojás
1/2 csomag sütőpor
5 dkg darált dió
50 dkg ribizlizselé /házikészítésű/
A mázhoz
20 dkg porcukor
1 citrom leve
3-4 csepp puncsaroma




Előkészítés
A porcukrot a citromlével, aromával szép fényesre kikeverem, és félre teszem.
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból géppel omlós tésztát készítek, ha szükséges pici tejjel lágyítom. 3 részre osztom, és lisztezett gyúrótáblán kinyújtom 25- 30 cm-es tégla alakúra. Az egyik lapot papírral bélelt sütőlapra helyezem, és megkenem a ribizli zselével, erre kerül a második lap, megint megkenem, majd a harmadik lap, és a sütőben 170 fokon szép világosra sütöm 25 perc. Kihűlés után elkészítem a mázat és bevonom vele a tetejét. Dermedés után hosszúkásra szeletelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése