2015. január 19., hétfő

Barackos Pavlovatorta pisztáciával.







Hozzávalók

A tortához:
3 db tojásfehérje
csipet só
3/4 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
1.5 teáskanál almaecet
1.5 evőkanál étkezési keményítő

A krémhez:
3 dl habtejszín
1.5 csomag vaníliás cukor

A tetejére:
23 dkg barackkonzerv
3 dkg sótlan pisztácia



Elkészítés módja

A tojásfehérjét kevés sóval laza habbá verjük, majd félpercenként evőkanálnyi adagokban hozzáadjuk a cukrokat, és közben addig folytatjuk a habosítást, míg kemény habot nem kapunk. A habot egy spatulával elválasztjuk az edény falától, majd hozzáforgatjuk az ecetet és a keményítőt. A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. Egy sütőpapírt sütőlapra helyezünk, és elosztjuk rajta a habot, méghozzá ovális formába amit egy kenőkéssel körben eligazítunk. Betesszük a sütőbe és 40 percig sütjük alsó-felső sütésen, elektromos sütőben. Ha kész kihűtjük, és megtöltjük. A tejszínt összekeverjük a vaníliás cukorral és habbá verjük, majd elosztjuk a torta tetején. A konzerv barackokat szeletekre vágva szépen elosztjuk a tejszínhab tetején és megszórjuk apróra vágott zöld pisztáciával. Lehűtve kínáljuk.