2015. január 19., hétfő

Rántott sertésvelő szívsalátával.

Hozzávalók: 

1/2 kg sertésvelő,személyenként 3 db,azaz 4 személyre számítva 12 db.2 db tojás a panírhoz,és liszt,meg morzsa,kevés bors,és só.30 dkg rizs,1 csokor petrezselyemzöld, a körethez,és némi olaj,szívsaláta .

Elkészítése:
A velőt amikor megvásárolom,még frissiben hideg vízben áztatom 1 órát,ezután könyebben  leszedem róla a véres hártyáját.Formika tálcákat készítek.A velőket leszárítom kissé,és a tálcára egymástól 2-3 cm távolságra teszek annyit,amennyi ráfér.Mélyhűtőbe lefagyasztom,majd másnap leszedem róla,és ezután felhasználom,vagy már tasakba tehetem,nem ragad össze további fagyasztásnál.Természetesen a mélyhűtőbe sík sima felületre helyezzük,hogy ne csússzanak összeSzóval fagyottan megsózom,és elkészítem a panírhoz felverem a tojást,sózom,és borsozom,majd a lisztbe tojásba,és morzsába hempergetve,kissé ütögetem,hogy rátapadjon a morzsa,forró olajban kisütöm ropogósra mindkét oldalát.Forgatókanalat használjunk,nehogy szétessen.Kevés tejet is szoktam a tojáshoz adni,mertz akkor szép pirosak lesznek a kisült rántott velők.Azonnalkiszedem,és itatós papírra szedve,egy kis idő múlva tálalom.A rizst kifőzöm,majd petrezselyemmel megszórom,és szívsalátával tálalom.A salátáknak balzsamecetes öntetet szoktam készíteni,de kinek ízlése szerint készülhet.



Régóta készítem így,még az Édesanyámtól tanultam,de a fagyasztás már az én módszerem,mivel így nincs esélye szétesni a velőnek sütés közben.Tökéletes lessz.Kissé időigényes,de először a velővel kell dolgozni,majd ha már elkészítjük,akkor gyors étel lehet belőle egy zsúfolt napon.CSak elővesszük a mélyhűtőből,és már süthetjük is ki.nekem bevált,és finom hétköznapi ebéddé vált.Az unokáim is imádják!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése