2015. január 23., péntek

Sós-borsos tintahal.

Az egészséges táplálkozás egyik feltétele,hogy együnk sok ásványi anyagot,és nyomelemeket,vitaminokat,amik meggátolják hogy az immunrendszerünk ne gyengüljön.Ezért fontos a tenger gyümölcseiből válogatnunk,és megtalálni a fontos utat  a felfedezés utját!Igen szükséges sok halétellel,és egyéb tengeri finomságokkal kényeztessük gyomrunkat,és  elsősorban szervezetünket!Én már régóta fiatalon megtapasztaltam ezt,és nem bántam meg!Mindenhez hozzálehet szokni,csak tőlünk függ!Az egészségünk fontos részei lettek ezek az ételek,és ne legyünk ellenszemvesek velük szemben.Bátran fogyasszuk őket!Ezt a receptet,mely roppant egyszerű,és finom,Nigella Lawson könyvéből tanultam.





 A hozzávalók:

1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál petrezselyem
7 dkg kukoricaliszt
1 kk bors (őrölt),2 kávéskanál só,
50 dkg tintahal (bébi)
1 db citrom (a tálaláshoz)

Elkészítése:

A kukoricalisztbe keverjük a borsot, sót és paprikát, petrezselymet, majd a tisztított tintahal karikákat belerakjuk, sorba annyit, amennyit egyszerre kisütünk.
Összerázzuk a tálban. Zacskóba is tehetjük a lisztes keveréket, majd a csápokat és tintahalkarikákat, így praktikusabb is, és nem piszkítjuk be a kezünket sem. Rázzuk jól össze, hogy mindenhol érje a fűszeres liszt.
Ezután forró olajban szép pirosra sütjük. A kész halat szedjük ki papírtörlőre, és ha lecsepegett róla a felesleges olaj, akkor szedjük tányérra, és citromkarikával kínáljuk. Azonnal álljunk neki ennek a fenséges finomságnak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése