2015. január 23., péntek

Spenótos-medvehagymás krémleves.




Hozzávalók:

1kisebb csokor medvehagyma, 30 dkg Új-zélandi spenót, 3 db kisebb burgonya, 10 dkg kolozsvári szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, só,1 kk őrölt gyömbér, 1 késhegynyi citrombors, 2 dl főzőtejszín,5 dl csirkealaplé.

Elkészítés módja:

A spenótot alaposan megmossuk,  és a megtisztított medvehagymával együtt csíkokra vágjuk.. A vajat felhevítjük, a zúzott fokhagymát, a kockára vágott szalonnát hozzáadjuk és lepirítjuk. A spenótot, a medvehagymát is hozzákeverjük, hagyjuk, hogy jól összeessenek a levelek. Megszórjuk liszttel, majd felöntjük 0,5 liter csirkealaplével. A megtisztított burgonyát felkockázzuk a leveshez adjuk és sózzuk, borsozzuk. Miután a burgonya megfőtt, botmixerrel összeturmixljuk a levest, hozzá adjuk a tejszínt és öntünk még hozzá vizet , majd összefőzzük, de nem forraljuk. Kínálhatjuk  pirított zsemlekockával, vagy levesgyöngyökkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése