2015. január 31., szombat

Vörösáfonyás frangipane.
















Linzerhez:

4 dkg porcukor
8 dkg vaj
12 dkg finomliszt

Rétegezéshez:

35 dkg vörösáfonyadzsem

A dezsemhez:

15 dkg vörösáfonya,
2 ek nádcukor,
1 db fahéj,és csillagánizs,
1 ek vanília aroma,
1 tk citromlé

Mandulakrém:

5 dkg őrölt tisztított mandula
5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 csipet só
8 g finomliszt
1 db tojás
1 ek barnacukor,mandulapehely.

Tetejére:
 porcukor.

Elkészítése:

A lisztet, porcukrot és a hideg vajat összegyúrjuk.
Az elkészült linzertésztát egy kerek, kivehető aljú 16 cm átmérőjű sütőforma alját egyenletesen kibéleljük.
Elkészítjük közben az áfonyadzsemet a hozzávalókbólde eltávolítjuk a fűszereket.ha kihűlt a tésztára kenjük.

Elkezdjük a frangipane-t készíteni.

Egy tálban összemérjük a mandulalisztet és a búzalisztet. A robotgép üstjébe mérjük a vajat és a cukrot, valamint a sót.
A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, majd folyamatos habosítás mellett hozzácsurgatjuk a tojást is. Legvégül a lisztes mandulalisztet keverjük hozzá, míg egynemű, laza, krémszerű masszát nem kapunk.
Az elkészült frangipane-t a lekvárral megkent linzerlapra szedjük . Egyenletesen elkenjük benne. megszórjuk mandulapehellyel,majd nádcukorral.Előmelegített sütőben
 180 C-on kb. 40 perc alatt készre sütjük a frangipane-t.Porcukorral megszórjuk,majd hidegen szeljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése