2015. február 15., vasárnap

Narancsos álom.

Először a családban kínáltak meg ezzel a sütivel,és nagyon ízlett,bár nem egészen így készítették,de el sem tudtam képzelni milyen a narancs fagyasztva.Valaki rostos narancslével készíti azt halottam,de szerintem így jó, ahogy van.Feltétlenül kezeletlen narancsot használjunk,és ne legyen vastag a héja.






Hozzávalók a tésztához:

25 dkg liszt,
20 dkg cukor,
4 tojás,
2 dl tejszín
4 ek olaj,
1 bionarancs héja reszelve,
1 csomag sütőpor.

A krémhez:

2 db fagyasztott bionarancs,
2 ek baracklekvár,
1 dl narancslikőr (opcionális)
15 dkg cukor,
1,5 dl víz,

Elkészítés módja:

Habosra keverjük géppel a tojásokat a cukorral.A lisztbe keverjük a sútőport,narancshéjat, majd az olajjal együtt a tojásos masszához adjuk.Végül a tejszínt,és jól keverjük ki a krémet habosra.Kibélelünk egy sütőtepsit sütőpapírral, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A kihűlt tésztát 2/3-1/3 arányban elvágjuk.A kisebbik felét egy keverőedénybe morzsoljuk.Erre alkalmas az aprítógép.Felforraljuk a vizet a cukorral,hozzáadjuk a lekvárt és hagyjuk kihűlni.
A narancsot elővesszük a mélyhűtőből és lereszeljük mind a kettőt.Az aprító edényébe tesszük a tésztához,és a szirupot is ráöntjük.Jól összekeverjük pépesre a géppel..Ezután rákenjük a tésztára,melyet előtte egy kis narancslikőrrel meglocsoltuk,és ettől lessz pikáns a sütink.Eligazítjuk egy kenőkéssel a tetejét végül olvasztott , kissé olajjal higított csokoládéval bevonjuk.Hűtőbe dermesztjük.Szép egyenletesen vágjuk fel éles vizes késsel kockákra.

40 perc alatt elkészül 4-6 főre elég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése