2015. február 15., vasárnap

Marcipános pudingos Charlotte.



















Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
  • 15 dkg mascarpone krémsajt
  • 15 dkg túró
  • 1 csomag vaníliáspuding,
  • 4 dl tej,
  • 2 ek cukor,
  • 1 csomag Dr Oetkeres instant reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál  őrölt vanília
  • Ezenkívül még szederlekvár 5 evőkanállal,és 25 dkg natúr marcipán,
  • Egy jénai tál félgömbalakú 2 literes.

A tojások fehérjét a cukorral robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon készre sütjük. A megsült piskótát még melegen szederlekvárral megkenjük, és a marcipánt kinyújtjuk vékonyra két fólia között.Ráterítjük a lekváros piskótára,és a leleső részt levágjuk.Abból lesz a rózsadísz a tetejére, és feltekerjük a piskótával együtt jó szorosra.Vizes késsel felszeleteljük, 1-1,5 cm vastagra.
Közben a tejben elkeverjük a cukrot,és pudingport,majd sűrűre főzzük álandóan kevergetve.hagyjuk jól kihűlni.Ha ez megtörtént az a jó,ha darabos lessz,ugyanis így keverjük a krémhez hozzá.Úgy mutat,ha látszanak benne a finom pudingos darabkák.Arra azért ügyeljünk,hogy túl keményre ne főzzük a pudingot,csak éppen hogy keverés közben kihűtve finom darabos puha maradjon.A többi krémhez hozzákeverjük a krémsajtttal túróval,és ízesítőkkel.
Egy közepes, kerek jénai mély tál alját fóliával kibéleljük. A piskótákat körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának. Beleöntjük a krémet a formába.A tetejét befedjük a maradékkal.Ráhajtjuk a fóliát, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor kiborítjuk a formából. Úgy szeleteljük, mint a tortát.Diszítjük marcipánrózsával a csúcsát.