2015. március 22., vasárnap

Majoránnás pulykaragu

Szerettem volna már valami más húst készíteni, így  a pulykára esett a választásom.A pulyka combfilé  a legalkalmasabb,méghozzá a ragumhoz persze,amit elkészítettem.Mivel a majoránna az egyik legkedveltebb fűszernövényem, így ezt használtam fő ízesítőnek.




A hagyomány szerint aromás illata Aphroditének köszönhető. Az ókori görögök nem csupán kellemes, pikáns ízét, hanem különleges illatát is kihasználták például fűszeres kézmosó víz készítésére, de dísznövényként is igen kedvelt volt.

Hozzávalók:

2 db pulykacombfilé
15 dkg kolozsvári szalonna
20 dkg borsó
1 db kápia paprika
1 db vöröshagyma
1 tk aprított majoránna
só,őrölt bors ízlés szerint
1 ek liszt, és  1/2 liter húsalaplé

Elkészítése:

A pulyka combfiléket mosás után  2 cm -es darabokra vágjuk.Egy  lábasban a csíkokra vágott szalonnát. A vöröshagymát és paprikát szintén felkockázva hozzáadjuk. Állandó kevergetés mellett üvegesre pároljuk,és a húst is hozzáadjuk,majd picit 
sózzuk ,borsozzuk , majoránnával megszórjuk. Addig pirítjuk a húst,amíg szépen kifehéredik,azután liszttel megszórjuk,és ,vagy húslaplével felöntjük.Letakarva lassú hőfokon puhára főzzük. legvégül kerül bele a zöldborsó. Már csak 10 perc kell a készre főzéshez,és tálalhatjuk is az ízletes ragut a párolt rizzsel. Friss majoránna levelekkel díszítve .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése