2015. május 6., szerda

Natúrszelet birsalmaszósszal.



Hozzávalók:

6 szelet  tisztított csontnélküli sertéskaraj
2 ek vaj
só,bors ízlés szerint
2 db birsalma
1 lime citrom reszelt héja
és leve
3 ek barna nádcukor
1 fahéjrúd
2 szegfűszeg
1 db csillagánizs
1 dl tejföl
10 dkg mascarpóne krémsajt
1 ek étkezési keményítő
párolt rizs


Elkészítése:
Serpenyőt a vajjal felforrósítjuk,majd a lazán kiveregetett hússzeleteket sózzuk borsozzuk,és mindkét oldalán átsütjük.1 dl húslével felöntjük,és lefedve puhára sütjük a zsírjára.
Közben a birsalmát ami szép sárga legyen,és érett,héjastul felszeleteljük,egy éles késsel.A barnacukorral kevés vízzel és a fűszerekkel meg a citromlével feltesszük főni. Amikor puhulni kezd,de ne főjjön szét akkor jó. Habarjuk be a tejföl kérémsajt, és keményítő keverékével.A főzőléből vegyünk ki,és azzal keverjük át jól a tejfölös keverékünket csomómentesre. Az almához tegyünk annyi vizet,hogy kellő sűrűségű legyen a szószunk a behabarás után.Hozzáöntjük a keveréket,és óvatosan keverjük el, hogy ne törjük össze a birsszeleteket. Kóstoljuk meg,és ha megfelelő az íze, akkor kész is nem kell már csak kicsit sűrűsödésig keverni.Lime citrom hájával megszórva tálaljuk a hús mellé,és párolt rizst adjunk köretnek.kellemes nyárvégi étel,de aki tett el télire kompótnak való birset bármikor elkészítheti.Akkor már nem kell főzni,csak habarni,és készen áll a tálalásra.