2015. július 2., csütörtök

Kolbászos tekercs.





HOZZÁVALÓK:

40 dkg levelestészta
6 db mézes sültkolbász
1 db tojás
köménymag tetszés szerinti
só,2 ek mustár

ELKÉSZÍTÉS MÓDJA:
A levelestésztát kiolvasztjuk,és téglalap formájúra nyújtjuk.Kettévágjuk a tésztát,és a kolbászokról lehúzzuk a bőrt. A tészta két szélére tesszük hosszában a kolbászokat,és  megkenjük mustárral, és kétoldalról kezdjük feltekerni, addig míg össze nem találkoznak. Úgy nézzen ki mint a bagolyszem.Ezután a másik tésztával is így járunk el. A tésztát megkenjük mustárral, majd a kolbászt betekerjük kétoldalról. Hűtőbe tesszük 30 percre.  Azután lekenjük felvert tojással, amit megsózunk egy kicsit , majd 1 cm-es darabokra felvágjuk,és szilikonlappal bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket.A tetejüket is megkenjük tojással,és megszórjuk köménymaggal.