2015. július 18., szombat

Mustáros csirkefalatok zöldborsóval.

Üdítően friss nyári főétel ! Az első képen csirkecombfelső filéből készült,mely roppant szaftos,és nagyon finomra sikerült.A második képen csirkemellből készült amely szárazabb,de a sovány hús kedvelőinek is tetszhet jobban. Azomban ha engem kérdeznek,a kkor maradnék a combnál. Nekünk jobban ízlett. Próbáljátok ki,és majd döntsétek el melyik ízletesebb!A mézes mustártól különleges íze van az ételnek.Az unokáim imádják!








Hozzávalók:

60 dkg csirkecombfilé
só,frissen őrölt bors
1 ek liszt
1 ek vaj
3 ek olivaolaj
5 szál újhagyma fehér része
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl száraz fehérbor
3 dl húsalaplé
2 ek mézes mustár
60 dkg frissen kifejtett borsó
2 dl tejszín
1 ek krémsajt

Elkészítése a következő:

A csirkecombfilét megmossuk,és apró kockákra vágjuk, majd lisztbe megforgatjuk.Ilyenkor lehet a lisztet borsozni,és sózni.Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy mélyebb serpenyőben, és a húsokat lepirítjuk rajta.Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékon kevés olaj hozzáadásával  megfonnyasztjuk az újhagyma darabokat.Felöntjük borral, és a húsalaplével, majd hozzákeverjük a mustárt,és kevés vizet.Összeforraljuk,majd a borsót is beleöntjük.A húsokat is visszarakjuk a serpenyőbe,és együtt puhára főzzük lefedve lassú lángon. Ha a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt, és a krémsajtot.A petrezselyemmel megszórjuk,és 2-3 perc alatt összeforraljuk.Azonnal tálalhatjuk is!