2015. október 8., csütörtök

Mustáros sertésszelet rizi-bizivel.

Ezt az ételt nagyon régen tanultam,és sokszor készítettem el fiatal koromban.Most azt az időszakot Retro-nak is nevezik.Nekem ez akkor is finom ízeket idéz elő,hiszen ki ne szeretné!



Hozzávalók:
8 szelet  zsírosabb hosszúkaraj
kevés olaj
liszt
frissen őrölt feketebors
fokhagyma
só, 1 ek vágott petrezselyemzöld
mézesmustár (Lidl-ben is kapható)
1-2 ek Óyster szósz (Ázsiai mindenhol kapható)osztrigás szójaszósz más néven.
1 db vöröshagyma
2 ág morzsolt friss kakukkfű
1 dl száraz fehérbor
3 dl húsalaplé

 A kissé megveregetett enyhén sózótt húst lisztbe forgatva kevés olajon elősütjük ,majd tálra szedjük. Ugyanabban a serpenyőben, amiben elősütöttünk, egy kis fej apróra vágott hagymát megfuttatunk, majd felengedjük egy jó adag húsalaplével.Belekeverjük az 1 ek mézesmustárt,és a Óyszterszószt. Visszatesszük a szeleteket, borsozzuk, sózzuk, szeletenként legalább 1 gerezd fokhagymát belepréselünk, majdnem puhára pároljuk. Ízlésünk szerint tehetünk a kezdetén 1 dl bort is első forráskor. Mielőtt készre fő (kb. 35-50 perc múlva) 1 kávéskanál kakukkfüvet, és vágott petrezselymet  rászórunk.  Köretként rizi-bizit adunk hozzá.