2015. november 8., vasárnap

Japán linzer

Ezt a süteményt még régebben készítettem, de most tettem fel erre a blogra.Húsvétra készült ,mert akkor került elő a könyvespolcról.Valamikor hajdanán egy kolléganőmtől jutottam hozzá a recepthez, de nagyon finom, és mutatós sütemény, érdemes elkészíteni.





Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál tej
  • 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor (a tészta 1/3 részébe)
  • 20 dkg dió (darált)
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg (lekvár)(barack)
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás sárgája (a tetejére)
Elkészítése:
A lisztet, a margarint, a cukrot, sütőport, tojásfehérjét a robotgép táljába öntjük és a dagasztókar segítségével összedolgozzuk a tésztát a kevés tejjel. Három részre osszuk a tésztát és az egyikbe keverjük a kakaóport, majd hűtőbe tesszük 1 órára a tésztákat.
A diót a kristálycukorral összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tésztákat kinyújtjuk kb 23*28 cm-es téglalappá és egy kikent tepsibe helyezzük az első lapot, majd villával megszurkáljuk és megkenjük a lekvárral. Megszórjuk a cukros dióval és a barna lapot fektetjük rá. Szintén megszurkáljuk, majd megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd a harmadik világos lappal fedjük.
Megszurkáljuk és a sütőbe tesszük. 180 fokon 25 percig sütjük, szép aranysárgára. A sütemény kihűlése után a tojássárgákat gőz felett a cukorral habosra felverjük és a tésztára kenjük.
Hagyjuk megszáradni, majd másnap szeleteljük fel.