2015. november 8., vasárnap

Japán linzer.

Ezt a süteményt még régebben készítettem, de most tettem fel erre a blogra.Húsvétra készült ,mert akkor került elő a könyvespolcról.Valamikor hajdanán egy kolléganőmtől jutottam hozzá a recepthez, de nagyon finom, és mutatós sütemény, érdemes elkészíteni.



Írta:Némethné Zsuzsa

Hozzávalók:

Hozzávalók
60 dkg liszt
2 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 csomag sütőpor
3 ek. tej
2 tk. cukrozatlan kakaópor (a tészta 1/3 részébe)
20 dkg dió (darált)
20 dkg cukor
20 ek. lekvár/dzsem (barack)
15 dkg cukor
A tetejére
3 db tojássárgája

Elkészítés:


Elkészítés
A lisztet, a margarint, a cukrot, sütőport, tojásfehérjét a robotgép táljába öntjük, és a dagasztókar segítségével összedolgozzuk a tésztát a kevés tejjel.
Három részre osztjuk a tésztát, és az egyikbe keverjük a kakaóport. A hűtőbe tesszük 1 órára pihenni.
A diót a kristálycukorral összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tésztákat kinyújtjuk kb. 23x28 cm -es hosszra, és egy kikent tepsibe helyezzük az első lapot, majd villával megszurkáljuk, és megkenjük a lekvárral. Megszórjuk a cukros dióval, és a barna lapot fektetjük rá. Szintén böködjük, majd kenjük, és szórjuk dióval, majd a harmadik világos lappal fedjük. Megszurkáljuk, és a sütőbe tesszük, 180 fokon 25 percig sütjük, szép aranysárgára. A sütő közepébe helyezzük, és légkeverésesben az alsó sütés is legyen bekapcsolva.
A tésztánk kihűlése után, a tojássárgákat gőz felett a cukorral habosra felverjük, és a tésztára kenjük. Hagyjuk megszáradni, majd másnap szeleteljük fel hosszúkás szelete