2016. február 20., szombat

Milánói húsgombóc.


Ez nem a szokványos húsgombóc paradicsomszósszal, hanem felturbózva fűszerekkel, és ahogy az olaszok szeretik gombával, és bazsalikommal, kakukkfűvel, parmezánnal.


Hozzávalók:

50 dkg darálthús marha
2 ek reszelt parmezánsajt
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet kakukkfű
1 tojás
1 tk só
1 ek bazsalikom
10 dkg csiperkegomba
1 dl fehérbor
őröltbors frissen darálva
6 db fekete olivabogyó
de lehet száraz is,
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
1 csomag 40 dkg spagetti kifőzve

Elkészítése:

kevés olajat hevítünk egy serpenyőbe,és a vöröshagymát kockára vágottan beledobjuk szép lassan pároljuk, és közben a tisztított,és szeletelt gombát is hozzátesszük pirítani.Sózzuk kicsit,majd pirospaprikával megszórjuk.A paradicsom konzervet felbontjuk,és a paradicsomokat felaprítva tesszük a hagymás gombás raguhoz a  paradicsom levét is beleértve. Fűszerezzük borssal kakukkfűvel, sóval majd készre főzzük kevés fehérbor hozzáadásával. A darálthúst előkészítjük. Borsozzuk,majd egy tojással lazítjuk. Parmezánnal és aprított bazsalikommal, reszelt fokhagymával keverjük össze.2 ek zsemlemorzsával állítsuk össze a gombócokat,hogy formázható legyen.Pár darab fekete olivabogyót is apríthatunk hozzá.Serpenyőben kevés olivaolajat hevítünk,és a húsgombócokat megpirítjuk rajta.A gombás paradicsomszósszal leöntjük, kicsit felforraljuk,és azon forrón tálaljuk is a spagettival.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Zsuzsa! Nagyon jól hangzik ez a recept... Szeretném kérdezni, ha a serpenyőben megpirítjuk a húsgombócokat és utána a mártással csak felforraljuk, nem maradnak belül nyersek? Te mekkorára készítetted a gombócokat? Köszönöm a választ előre is és köszi a feltöltésért és az ötletért!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közepes gombócok.Ahogy leírtam a receptben.Nem kell már csak forralni.Nem lesz nyers!

      Törlés