2016. február 26., péntek

Töltött gombafejek angolszalonnával recept.




Hozzávalók:

20 dkg angolszalonna (füstölt nyers)

60 dkg gombafej tisztítva szárastul
50 dkg vegyes darált hús (marha/disznóhús)

1 tojás

őrölt bors
fokhagyma

egy csokor petrezselyemzöld
1-2 ág frissen szedett kakukkfű

3-4 evőkanál olívaolaj és ketchup
fűszerpaprika

20 dkg mozzarella sajt























Elkészítése:
A gombákat fejjel lefelé teflon tepsibe helyezzük, és a darált húst a tojással, sóval, borssal, paprikával, kakukkfűvel, tört fokhagymával egyneművé dolgozzuk, majd a gombákat megtöltjük, a szárakra ketchupot nyomunk a tubusból, olajat öntünk alá. Az angolszalonnákat szeletekre vágjuk, és beirdaljuk, úgy rakjuk mindegyik sorba a gombák mellé. Még megszórjuk petrezselyemzölddel. Alufóliával betakarjuk, és előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és ráreszeljük a sajtot a gombákra, majd ráolvasztjuk, és elzárjuk a sütőt. Hidegen vagy melegen egyaránt fogyasztható, párolt vagy zöldséges rizzsel.