2016. március 12., szombat

Sült kacsamell medvehagymás gnoccival.




Most van itt tavasszal a medvehagyma szezonja. Igaz még az elején vagyunk,de annál jobb,mert elengedhetjük a fantáziánkat és kitalálhatunk újabbnál újabb medvehagymás ételeket.Így született meg nálam, a gnoccitésztába darált medvehagyma. Nagyon ízletes köretet tálalhatunk az asztalra a család álmélkodására.




Hozzávalók:

40 dkg kacsamellfilé tisztítva
50 dkg főtt lisztes burgonya
1 kk instant fokhagymapor
1 csokor medvehagyma
1-2 ek olivaolaj
1 tk só
bors
1 tojás
5 dkg liszt,vagy amennyit felvesz
5 dkg vaj


Elkészítése:

A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, és a bőrös felével kezdjük a sütést. Amikor megpirult, akkor leöntjük a zsírját, és átfordítjuk a másik felére,   fóliával letakarva roséra sütjük, és meleg helyen tartjuk tálalásig.
Csakis akkor szeleteljük fel. A medvehagymát felvágjuk,és aprítóba tesszük az olivaolajjal együtt,majd pépessé aprítjuk.
A  főtt burgonyát burgonyanyomón áttörjük, és a liszttel, tojással, sóval, fokhagymaporral, és vajjal meg a medvehagymakrémmel összedolgozzuk.Jól formázható tésztát készítsünk. hengert formálunk,és késsel,vagy habkártyával darabokra vágjuk.lehet kissé rusztikus is,nem kell ragaszkodni a tökéletes formához.Villával formázhatjuk is kedvünkre.Ezután sós lobogó vízben kifőzzük pár perc alatt.leszűrjük,majd vajat hevítünk egy serpenyőben, és pirosra sütjük benne mindegyik oldalát.Azon forrón tálaljuk a szeletelt sült kacsamellel.Savanyúsággal fogyasszuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése