2016. május 19., csütörtök

Sült csirkemell vajas-petrezselymes spagettivel.


Széll Tamás egyszerű, ámbár nagyon ízletes ételét készítettem el az unokám kérésére.Nagy rajongója vagyok,és örültem a sikerének. Ízutazásaim során mindíg mérlegelem,hogy az étel ne legyen bonyolult, és ha az is lenne, megpróbálom leegyszerűsíteni a pénztárcánkhoz. Ez nem jelenti azt, hogy nem minőségi alapanyagból dolgozom, de mindíg odafigyelek az árakra is. 


Hozzávalók:

40 dkg csirkemellfilé
1 db citrom héja, és leve
2 gerezd fokhagyma
40 dkg spagetti
4 db tojássárgája
1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
14 dkg vaj kockára vágva
só, bors izlés szerint

Elkészítése:
A csirkemelleket enyhén sózzuk, borsozzuk a  serpenyőben, kevés éppen habzó vajban kezdjük sütni.
összezúzott fokhagymát és citrom héját dobunk hozzá.
Türelmesen sütjük mindkét oldalát néhány percig, míg szép aranysárgára nem sül.
 Ha majdnem kész vagyunk, előmelegített sütőbe 120 fokos sütőbe tehetjük tovább sülni.
A sütési idő attól függ, hogy mennyit sütöttük a serpenyőben, és egy nagyjából 7-10 perc elég szokott lenni. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és egy alufóliával letakarva pihentessük, tartsuk melegen!
Míg sül a csirke, tegyünk fel forrni egy nagy fazék vizet. Sózzuk meg, főzzük a spagettit a csomagoláson jelzett időhöz képest két perccel rövidebb ideig. Míg fő a tészta, készítsünk magunk mellé egy magas falú serpenyőt és egy villára felszúrt fokhagymagerezdet. Ha a tészta elkészült szűrjük le, de hagyjunk meg a főzővízéből . A forró spagettit tegyük a serpenyőbe, kanalazzunk hozzá egy kevés főzővizet, és forraljuk fel, pároljuk picit tovább így a tésztát sűrűn kavargatva a villára szúrt fokhagymával. Ha kellően sűrű, tovább már ne forraljuk. Adjuk hozzá a kockázott vajat a tojássárgáját és extrém mennyiségű petrezselymet. Kevergessük a villára szúrt fokhagymával, rázogassuk, míg egy krémes, sűrű, tejszínhez hasonló bevonat nem képződik minden egyes szál spagettin. Nem szabad, hogy kicsapódjon vagy hogy a mártás megálljon a serpenyő aljában.
A csirkemellel azonnal fogyasszuk el frissen!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése