2016. július 6., szerda

Ribizlis pisztáciás szív







Hozzávalók:

A tésztához :
10 dkg vaj
50 dkg liszt+a nyújtáshoz
1 kávéskanál só
2 dl tej
7,5 dkg porcukor
3 dkg friss élesztő
2 tojássárgája

A töltelékhez:
2 dl ribizli zselé
1 ek natúr aprított zöld pisztácia

Elkészítés:

A puha vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval.
A tejet meglangyosítjuk a porcukorral,belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
Beletesszük a tojássárgáját,majd az élesztős részt a lisztes részhez adjuk.
Sima tésztává dagasztjuk, 30 percig szobahőmérsékleten, letakarva kelesztjük.
Lisztezett  asztalon 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk a tésztát,egyenletesen elkenjük rajta a ribizli zselét,majd rászórjuk a pisztáciát.
A tésztát képzeletben hosszában elfelezzük,mindkét hosszabbik oldalától  feltekerjük a képzeletbeli felezővonal felé.
Ujjnyi széles szeletekre vágjuk, óvatosan sütőpapírral fedett sütőlemezre helyezzük, hogy összecsípjük,így alakítjuk ki a szívformát.
Letakarva kelesztjük 15-20 percig,majd 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 15-18 perc alatt.