2016. augusztus 2., kedd

Lecsós sertésszelet.



 A nyár slágere mindíg a lecsó.  Én most egy nagyon gyors, és finom ebédet készítettem méghozzá chilis virsli hozzáadásával sertés karajjal a lecsót. Saját termésű burgonyámat használtam fel,ami sárgahéjú ízletes fajta, mely kiváló petrezselymes burgonyának.




Hozzávalók 2-3 személyre:

8 szelet sertéskaraj csont nélkül

5 dkg liszt
só,bors
5 dkg vaj
5 dl húsleves, vagy alaplé

A lecsóhoz:

4 szál chilis virsli (Spar)
1 db vöröshagyma
6 db tv paprika
2 db paradicsom héj nélkül
5 ek olaj
1 tk fűszerpaprika


Petrezselymes burgonyához:

1 kg sárga újburgonya
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj


Elkészítése a húsnak:

A karajszeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk.
A vajat megolvasztjuk, és a hússzeleteket átsütjük mindkét oldalán. Felengedjük 5 dl húsalaplével, és fedve puhára rövid lére süssük le. A lecsóhoz a paprikát csumázzuk ki, mossuk meg és karikázzuk fel, míg a paradicsom héját lehúzzuk (hirtelen forró vízbe mártás után) és felaprítjuk. A hagymát tisztítás után apró kockára vágjuk, majd az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és a paprikát, meg a paradicsomot rádobjuk.Sózzuk, a fűszerpaprikával megszórjuk és kevergetjük, míg levet enged, és rövid idei főzés után tesszük  a virsliket hasábokra kb négy darabba vágva egy szálat,  a lecsóba.Pár percig főzzük, és el is készül.
A burgonyát héjastól főzzük meg sós vízben. Vigyázzunk ne főjjön szét. Leszűrjük, és a megolvasztott vajra tesszük. megszórjuk a vágott petrezselyemzölddel, majd összerázzuk, és kissé megsózzuk himalájai sóval, ízletesebb lesz .Tálaljuk a hússal, és a lecsóval. Jó étvágyat hozzá!