2016. augusztus 2., kedd

Töltött bundáskenyér.


Ezt a töltött bundáskenyeret Amerika nagyasszonyától láttam Martha Stuwarttól. Igaz ez teljeskiörlésű szeletelt kenyérből van, mert az unokám kedvence, és egészséges ételeket szeretnék neki mindíg készíteni.


Hozzávalók:
Személyenként 2-2 szelet teljeskiörlésű Toast ( szeletelt ) kenyér 3 db tojás
só,bors
2 ek liszt
1 dl tejföl
1 kk fokhagyma granulátum

A töltelékhez
6 szelet kerek sovány sonkaszelet
6 szelet füstölt trapistasajt
1 tk ketchup

Olaj 2 dl a sütéshez

Elkészítése:

A kenyérszeletek közé tesszük a sonkát, és sajtot,megkenjük a ketchuppal,majd összeillesztjük.
A tojásokat az ízesítőkkel liszttel tejföllel sűrűre keverjük,és beleforgatjuk a kenyereket. Forró olajban nagy lángon mindkét oldalát 1-2 percig sütjük. Itatósra szedjük, majd kettévágjuk, salátára szedjük, és paradicsommal tálaljuk.