2016. november 25., péntek

Londoni aprósüti.



Nagymamám 1928-as receptkönyvéből való,de hogy ne legyen olyan régimódi átalakítottam a formáját.Gondolom nem kell bemutatni, hiszen sokak kedvence. A mi családtagjaink nem túl dió pártiak, azért ezt az egy sütikét bátran elcsipegetik anélkül, hogy megszólnák.Sőt! Inkább még dicsérik. Ez ugyanis kétszintes apróság!Pihe-puha finomság ami több napig eláll!


Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg vaj, vagy margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 2 nagy tojássárgája
  • 1 ek tejföl
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 citrom lereszelt héja

A töltelékhez

  • 3 tojásfehérje
  • 2 dl  baracklekvár
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg darált dió


Előkészítés

25 x 35-ös sütőtepsi. Zsírpapír.

A linzerhez valókat géppel kidolgozom, és 1/2 órát hűtőbe teszem. Azután a tésztát 2-3 mm-re kinyújtjuk, és megkenem a lekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verem, a cukorral, belekeverem a diót, és a tésztára kenem egyenletesen. Közepes hőmérsékleten kell sütni 160 fokon, 25 -30 perc. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszúrom, és egymásra teszek egyet- egyet, megkenve egy pici lekvárral, hogy tapadjanak egymáshoz.


A hagyományos formájú Londoni szelet. Aki ragaszkodik hozzá,mert ez éppen olyan finom, mint a másik.Hosszúkás, vagy négyzetes, teljesen mindegy,a végeredmény a fontos mindig.