2016. november 25., péntek

Padlizsánkrémleves parmezán chipsszel.





Hozzávalók:
1 nagyobb padlizsán
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 db piroshúsú paprika
1 db burgonya
só,bors
petrezselyemzöld vágott
2 ek olívaolaj
1 liter húsleves alaplé
1,5 dl tejszín
1 tk étkezési keményítő,víz

Elkészítése:

1. A padlizsánt  kockára vágjuk, besózzuk, majd hagyjuk 1/2 órát a sóban.

2. A padlizsánkockákat  leöblítjük, kinyomkodjuk belőlük a vizet. Egy fazékban olajat hevítünk.

3. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a felaprózott hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánhúst, a felaprított zöldségeket, majd felöntjük a húslevessel és puhára főzzük. 

4. Botmixerrel krémmé zúzzuk, hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és további 2 percig forraljuk. A sajt chipsszel kínáljuk, petrezselyemmel megszórjuk.

5. A parmezánt lereszeljük, és zsírpapírral blelt sütőlemezre halmokat rakunk egymástól távolabbra.200 fokos sütőbe 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük. ha kihűlt leszedjük, és külön tálkába kínáljuk a levesünkhöz.