Hozzávalók:
1 nagyobb padlizsán
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 db piroshúsú paprika
1 db burgonya
só,bors
petrezselyemzöld vágott
2 ek olívaolaj
1 liter húsleves alaplé
1,5 dl tejszín
1 tk étkezési keményítő,víz
Elkészítése:
1. A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, majd hagyjuk 1/2 órát a sóban.
2. A padlizsánkockákat leöblítjük, kinyomkodjuk belőlük a vizet. Egy fazékban olajat hevítünk.
3. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a felaprózott hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánhúst, a felaprított zöldségeket, majd felöntjük a húslevessel és puhára főzzük.
4. Botmixerrel krémmé zúzzuk, hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és további 2 percig forraljuk. A sajt chipsszel kínáljuk, petrezselyemmel megszórjuk.
5. A parmezánt lereszeljük, és zsírpapírral bélelt sütőlemezre halmokat rakunk egymástól távolabbra.200 fokos sütőbe 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük. ha kihűlt leszedjük, és külön tálkába kínáljuk a levesünkhöz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése