2016. november 26., szombat

Vargányás töltött csirke vegyes zöldségekkel.



Másodjára készítem el ezt a csirkés ételt, mert az előző olyan gyorsan elfogyott, hogy időm sem volt lefotózni. Most viszont ahogy kivettem a sütőből, már meg is örökítettem,nehogy megint úgy járjak. A gombák királya az ízes vargánya a legfinomabb számomra, mert kevés is elég belőle, hogy ízletes ételt kapjunk.Ezért a töltelék nem szokványos, és valakinek nem olcsó.nem kell belőle sok, csak éppen hogy érezzük a pikáns gombaízt.


Hozzávalók:

6 db csirkecomb
40 dkg vegyes zöldség mirelit
só, bors
3 ek olívaolaj


A töltelékhez:

2 db szikkadt péksütemény (lehet bármilyen)
tej az áztatáshoz
1 db vöröshagyma
1 db tojás
petrezselyemzöld,
friss oregánó 
só,bors ízlés szerint
5 dkg vargányagomba fagyasztott
2 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk. Serpenyőben olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a szétmorzsolt zsemlét, és összekeverjük a fűszerekkel.A tojást ráütjük, és a vargánya gombát felaprított állapotban keverjük hozzá.A petrezselyem kerül bele legutoljára, és a zsemlemorzsa. Ekkorra már egy tölthető masszát kapunk.A tepsit alufóliával kibéleljük, és meglocsoljuk kevés olívával.A combok bőre alá töltünk a töltelékből, persze csak ha már kihűlt.Azután rakosgatjuk sorba  ( tepsibe)az olajozott fóliára, és a zöldségeket ráöntjük, és eligazgatjuk. Megszórjuk friss oregánóval, petrezselyemmel is. A tetejét is meglocsoljuk kevés olívával, és forró sütőbe tesszük 160 fokon sütjük meg. A végén pár percig grillezzünk rá, hogy szép színt kapjon a húsunk.Ezután már tálalhatjuk is.