2017. április 24., hétfő

Ajváros kagylótészta rukkolával.


Friss saláta, ügyes szósz, érdekes tésztaféle. Ennél több nem is kell egy tál izgalmas ételhez. Az ajvártól a Balkánon érezhetjük magunkat akkor is, ha éppen nem nyaralunk.



Hozzávalók.

40 dkg kagylótészta olasz
só. frissen őrölt bors
1/2 dl olívaolaj
15 dkg füstölt jóminőségű sonka 1 cm-es kockára vágva
1 üveg 35 dkg -os ajvár csemege (aki csípőset szeret, akkor azt vegyen)
1 csomag rukkolasaláta

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós lobogva forrt vízbe kifőzzük.
Serpenyőben a sonkakockákat olívaolajon megpirítjuk, és lehúzzuk a tűzröl. A tésztát ezután a sonkára tesszük, és összeforgatjuk. Hozzákeverjük az ajvárt, és várunk néhány percet, míg a langyos hűl a tészta. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük tálaláskor a rukkolát a tetejére, és azonnal fogyasztjuk.