2017. április 17., hétfő

Füstölt lazacos krémmel töltött tojás.


A húsvét mindenkor a legizgalmasabb ünnep. A szomszédomban a gyerekek reggel vidáman, futkároztak a kertben, és szedegettékk össze reggel a harmatos fűben az elrejtett finomságokat kezükben tündéri kis fonott kosárkákkal, és mint a tavaszi pillangók szálltak tova a virágok között oly vidáman. Az én gyerekkorom sajnos nem volt mindíg ilyen, és sok más gyereknek sem, de mindenkinek kívánom, hogy álma teljesüljön, és legyen vidám ezeken a szép húsvéti napokon. Finomsággal kedveskedtem szeretteimnek vacsorára,  fogadják sok szeretettel!Néhányat megfestettem céklalével, és szép lila színt kapott.Olyan vidám színük lett!




Hozzávalók 6 személyre:

12 db tojás
10 dkg füstölt alaszkai lazac
2 dl tejföl 20%-os
3 evőkanál majonéz
fél citrom leve
1 tk mézes magos dijoni mustár
1 tk csemege reszelt torma
kevés só, bors
1 szál újhagyma
10 dkg cseresznyeperadicsom
1 csomag mediterrán saláta keverék

Elkészítése:

A tojásokat forrásban lévő vízben 4 percig főzzük, majd levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk a lében kihűlni.Azután hámozzuk meg, és vágjuk kétfelé. A tojássárgákat tegyük egy tálkába. A lila tojáshoz  6 db főtt tojást (A 12  Felét) előző nap, egy kisadag céklalében érleljük egy fedett dobozban 24 órán át, és utána vágjuk fel. Céklasalátához főzzünk meg céklát, és annak a levében készítsük el. A lazacot vágjuk apróra,  az újhagymát szintén apróra vágjuk, és a tejfölt, meg a majonézt is keverjük a sárgájához. Citrommal meglocsoljuk , majd tormával ízesítjük még.  Az egészet botmixerrel pépesítjük. A salátát helyezzük el egy tálcán. Mosni nem kell, mert mosott a saláta.Ha viszont nem, akkor mossuk meg, és centrifugáljuk ki saláta centrifugával. Rárakjuk a félbevágott tojásokat úgy, hogy egy lila és egy fehér, majd az üregeket megtöltjük a lazacos krémmel. A cseresznyeparadicsommal amit félbevágunk,  feldiszítjük, és tálalhatjuk is 30 perces hűtés után. 

Jó tanács:
Piros retket, és szívsalátát is használhatunk, de a tölgyfasaláta is nagyon mutatós hozzá.