2017. július 30., vasárnap

Áfonyás krémsajtos pite


Pitét minden mennyiségben lehet készíteni. A franciák előszeretettel sütnek pitéket.
Nálunk az almás pite , és a mákos a hagyományos, de szeretettel ajánlom figyelmetekbe ezt az áfonyás változatot, mely elég szaftos frissen sültve a legélvezetesebb fogyasztani akár a délutáni tea mellé.




Hozzávalók a tésztához:

22,5 dkg liszt
12,5 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
1 tojás

A töltelékhez:

10 dkg cukor
10 dkg krémsajt
10 dkg őrölt mandula
2 db tojás
2 dkg étkezési keményítő

Feltétnek:

20 dkg kék áfonya

Kell még hozzá:
4 db 12 cm átmérőjű kivehető aljú pite forma

Elkészítés:

A tésztához elmorzsoljuk a liszttel és a porcukorral,majd az egész tojással sima tésztává gyúrjuk.
A befóliázott cipót 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk,lisztezett akkorára nyújtjuk hogy kitudjuk vele bélelni a formákat s hogy jusson a szélire is belőle. Sütőpapírral befedjük a tetejét száraz babot öntünk bele és 170 fokon előmelegített sütőbe elősütjük ( ezt nevezzük vas sütésnek). 10 perc múlva eltávolítjuk a nehezéket és a sütőpapírt. A mandulás töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.Egyenletesen az elősütött pitébe kenjük majd kirakjuk a megmosott áfonyákkal. 170 fokos sütőben készre sütjük 15 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése