2017. augusztus 26., szombat

Dél Dalmácia gazdagon

A tavalyi évben Olaszországi utazásunkat mutattam be, most Horvátországot, Bosznia-Hercegovinát és Montenegrot szeretném megosztani látogatóimnak.
Dél Dalmáciába utaztunk az unokámmal és a férjemmel 2017 augusztus 11-én. Uticélunk a Neum part Bosznia Hercegovinába vezet. Hajnali 3 órakor indultunk, és itt most útközben pihenőkkel megszakítva a jó meleg időben. Csodálatos helyeket érintünk.


 Kényelmes busszal Neoplánnal a Volántól.
Bosznia-Hercegovina Délkelet-Európában, a Balkán-félsziget nyugati felén fekszik. A Jugoszláv SZSZK egyik volt tagköztársasága. Keletről Szerbia, délről Montenegró, 20 km-es partszakaszon az Adriai-tenger, a többi oldalról Horvátország határolja. 
PénznemBosnyák konvertibilis márka
Hivatalos nyelvekHorvát nyelv, Bosnyák nyelv, Szerb nyelvNeum
Település, Bosznia-Hercegovina

Neum Bosznia-Hercegovina legnagyobb tengerparti települése, egyben az ország egyetlen tengerparti kijárata. A város kb. 70 km-re található északnyugatra Dubrovniktól, és kb. 90 km-re Dubrovnik repterétől.

Ebben a szállodában 1 hetet töltöttünk, a Hotel Sunce-ben.Neum


Bosznia egyetlen tengerparti városa, a boszniai 25 kilométeres tengerpart centruma. A város és az öböl kettészeli Horvátországot. A tenger itt télen is 13 fokos, nyáron eléri a 30 fokot is, a rengeteg napsütésnek köszönhetően. A horvátok lakta város nyáron kedvelt a turisták körében, visszafogott árai miatt is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése