2017. augusztus 10., csütörtök

Laksa currys garnélával


A laksa az egyik legnépszerűbb leves a Távol-keleten, a maláj, a szingapúri, a kínai és az indonéz konyha mind ismeri, de saját ízlésére alakította.

Miért egészséges?

• A királyrák zsírszegény, és megfelelő mennyiségben tartalmaz fehérjéket. Kiváló B12-vitamin-, továbbá szelén- és foszforforrás. Gazdagabb, teltebb íze lesz az ételnek, ha az alaplébe belefőzzük a rák páncélját. Ezáltal megnő a leves kalciumtartalma is.



Hozzávalók:
1 ek olívaolaj
1 piros chili finomra vágva
2 és fél ek thai currypaszta
1 ződségleveskocka
400 ml konzerv zsírszegény kókusztej
2 tk halszósz
100 g rizstészta
2 zőldcitrom, 1 leve, 1 félbevágva
150 g óriásgarnéla tisztított, és előfőzött
1/2 csokor korianderzöld durvára vágva

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olajat közepes lábasban és tegyük bele a chilit.
Pirítsuk 1 percig, majd adjuk hozzá a currypasztát, és pirítsuk még 1 percig. Oldjuk fel a leveskockát 7 dl forró vízben, majd öntsük a lábasba és keverjük össze.
Tegyük hozzá a kókusztejet, és forraljuk fel. Ekkor mehet bele a halszósz, és egy kevés só. Tegyük hozzá a tésztát, főzzük 3-4 percig míg megpuhul. Ekkor facsarjuk bele az egyik zöldcitrom levét, tegyük bele a garnélát, és főzzük őket 2-3 perc alatt rózsaszínre, végül szórjunk bele egy kevés koriander zöldet. Tálkákba elosztva a maradék zöldcitrommal é s korianderrel megszórva tálaljuk.