2017. szeptember 27., szerda

Fűszeres marhahúsos rolád


A marhahúsból készült ételeket mindenkinek meg kellene  szeretni, mert nagyon finomakat készíthetünk belőle, és nem feltétlenül a legdrágább részére gondolok. Vannak elérhető áron kapható mint például lapocka, comb, vagy hátszín. Ehhez a roládhoz darált marhahúst vettem, Ausztriában.
Na, nem azért mert ilyen igényes, és flancos vagyok,  hanem mert véletlen ott jártam, és nem tudtam megállni, hogy a Billába be ne térjek egy kis vásárlásra. Mindíg találok magamnak kedvére valót, így leltem rá a vörös áfonyára, és még egy-két apróságra. Nekem ez öröm, hogy nézelődöm a sok guszta élelmiszerek, gyümölcsök sokaságában. Íme a recept, ami nagyon elnyerte a család tetszését.




 

Hozzávalók.

50 dkg darált sovány marhahús
1 tojá
1 db szikkadt barna magos zsemle
kevés tej a zsemle áztatásához
só, őrölt friss fekete bors
1 kávéskanál majoránna
1 gerezd fokhagyma
kisebb fej vöröshagyma
kis darab pritaminpaprika
kevés vágott petrezselyemzöld
5 dkg reszelt sovány sajt
1 tk mustár
20 dkg baconszalonna
1 csomag paprikával töltött olajbogyó
1 tk sült Kápia paprikakrém
2 evőkanál főzővaj
koktélparadicsom 15 dkg 
kevés húslé, vagy víz
 Körítésnek kínai bab vajban párolva, és párolt rizs.

Elkészítése:

A darált húshoz adunk sót, borsot, majoránnát, és a tejben áztatott magos zsemlét kifacsarjuk, majd elmorzsoljuk benne. Adunk hozzá 1 tojást,reszelt fokhagymát, és vöröshagymát, aprított pritaminpaprikát mustárt, és vágott petrezselymet, végül a reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk, és hagyjuk kicsit a hűtőbe 20 percig pihenni, hogy az ízek kissé összeérjenek. Addig előkészítünk három szelet baconszalonnát félig egymásra hajtjuk őket. Ebbe fog kerülni húsmassza egy marékkal, és egyenletesen elnyomjuk rajta ovális alakban. Középre 3-3 db olajbogyót tegyünk, és tekerjük fel szorosan a szalonnával együtt. A roládokat vajjal öntözött kis tepsibe helyezzük, addig, amíg tart a húsból. 6 db került nekem ki belőle. A koktélparadicsomokat mosás után mellérendezzük a roládoknak, majd húslével megöntözzük, és a sütőbe tolva 160 fokon megsütjük.50 perc alatt elkészül. Srégen vágjuk szeletekre, hogy lehessen látni a tölteléket. A megmaradt szaftba kevés lisztet keverünk, és serpenyőbe átszűrve egyet forralunk rajta, még ízesíthetjük utána, egy kevés paprikakrémmel, és sóval, borssal, meg húslével higítjuk. A selymes mártás kevés vaj hozzáadásával készül el véglegesen, és tálalhatjuk is kedvünk szerint.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése