2017. szeptember 28., csütörtök

Töltött gömbcukkini mézeskolbásszal

A mézes sütnivaló kolbászt a Lidl-ben szoktam vásárolni, mert a családom tagjai régóta kedvelik ezt az ízű készítményt. Kitűnő tölteléknek is, akár húsokat, vagy zöldségféléket, de még töltött paprikába is használhatjuk, gyorsan elkészíthető belőle egy kiadós, és nem túl költséges ebéd.


Létezik zöld, sárga és cirmos fajtája ennek a helyes gömb alakú zöldségnek. Zsenge példányok alma nagyságúak, de vannak kicsit méretesebbek is. Én a kisebbeket keresem, mert a kertemben a nagyobbakat kiszanálom, ugyanis már jókora magvak vannak benne, és kevésbé élvezetesek.A húsuk feszes, így a belseje is tökéletesen lágy és fogyasztható. Jó tulajdonságai vannak a héja is ehető, harapnivaló, nem vastagszik meg annyira, hogy hámozni kelljen. Nálam több fajtája is megterem a kertben, de sajnos a tavaszi hidegek miatt többször kellett kísérleteznem a vetésével. Azonban ha már megnő a növény, és kellő  csapadékot kap, akkor gyorsan tud fejlődni.


Hozzávalók:

6 db almanagyságú gömcukkini
60 dkg mézes sütnivaló nyers kolbász (készen vásárolt)
20 dkg sajt
só, bors
folyékony főzővaj ( Rama)vagy Vitador

Elkészítése:

A cukkini kalapját levágjuk, és a közepét karalábévájóval kiszedjük. felaprítjuk a húsát, és a tepsibe helyezzük a többi cukkinivel együtt, amikor már megtöltöttük őket. A készen kapható mézes  kolbászról forróvízzel leöblítve lehúzzuk a bőrét, és összenyomkodjuk kissé, majd a sózott kis gömböket megtöltjük a kolbászhússal. A sajttal megszórjuk, és a kalapját visszahelyezzük rá. A kikapart húsukat sózzuk, és borsozzuk meg, úgy tegyük a töltött zöldségek közé. A kolbászmaradékot is tegyük mellé, úgy, hogy golyókká formázzuk. Ha végeztünk  vele, akkor a vajjal megöntözzük mindnek a tetejét, és a sütőbe toljuk. letakarjuk alufóliával, majd 20 perc elteltével távolítsuk el róla, és úgy süssük tovább készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése