2017. október 11., szerda

Vietnami kurkumás palacsinta garnélával (banh xeo)


A számos saigoni utcai specialitás ez a világos sárgaszínű ropogós vékony palacsinta.



A tésztához:

A töltelékhez.

A tésztához:

  1. A liszthez hozzáadjuk a kurkumát és a sót, majd beleöntjük a kókusztejet, hozzáütjük a két tojást, és simára keverjük a tésztát.
  2. 30 percig hűtőben pihentetjük.
  3. Vízzel higítjuk

A töltelékhez:

  1. A szezámolajat egy serpenyőben felhevítjük, majd rádobjuk a szalonnát, és megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, a babcsírát, elkeverjük, és beletesszük a garnélát is. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a halszósszal, és elkeverjük.

A sütés

  1. Kevés olajat felhevítünk a serpenyőben, és belekanalazunk egy merőkanál palacsintatésztát.
  2. Amikor már kezd szilárdulni, kanalazunk az egyik felére a töltelékből, tovább sütjük, majd a másik felét ráhajtjuk, és tálaljuk.Koriander zölddel megszórjuk.A maradék tésztát lefagyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése