2017. november 13., hétfő

Spanyolos rizses csirke








Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj 
  • 6 db csirke felső comb
  • 2  fej vöröshagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis maroknyi zöld olívabogyó
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk szárított oregánó
  • kevés sáfrány
  • 1 dl fehérbor
  • kevés aprított petrezselyem 
  • 1 csésze hosszúszemű rizs
  • 1 doboz aprított paradicsom konzerv
  • 2 csésze alaplé vagy víz
  • őrölt bors, só
  • chilipaprika
  • 3,5 dl csirkehúsleves

Elkészítése:
 Egy öntöttvas lábasban hevítsünk fel olívaolajat, és tegyük bele a sózott, borsozott csirke felső combokat (először a bőrős felével), és közepes lángon süssük 3-4 percig. Fordítsuk meg ezután és addig süssük a másik oldalát is,amíg aranybarna nem lesz. Ezután vegyük ki egy tálra a húsokat, és a visszamaradt zsiradékban pirítsuk az apróra vágott vöröshagymát,  a felkockázott kápiát, valamint a kés lapjával ellapított fokhagymagerezdeket. Kb. 3 percig pirítsuk össze, vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg!  Fűszerezzük az oreganóval, petrezselyemmel, bazsalikommal.
Öntsük bele a rizst, és keverjük át jól a szafttal. Kicsit át is piríthatjuk, így jobban beszívja majd az alaplevet. Tegyük vissza a csirkecombokat bőrével lefele a rizs tetejére, adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, valamint a rizs kétszeresének megfelelő mennyiségű alaplevet, az olívabogyókat.A sáfrányt keverjük el a borral, hogy szép sárga legyen, és öntsük rá a húsra. Hagyjuk felforrni, és mielőtt betennénk a sütőbe, fordítsuk bőrével felfelé a combokat.
Fedjük le a vasedényt 180 fokon süssük 40 percig  amíg a rizs meg nem puhul, a hús omlóssá nem válik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése