2017. november 11., szombat

Finom túrós rácsos


Nagyon gyorsan elkészíthetjük ezt a túrós finomságot, aminek a csinos külsőt  a rácsos része adja meg.A mandula forgács már csak a ráadás, de senki ne hagyja ki, mert csoda finom!








  • 40 dkg vajastészta
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek Dr. Oetker Aroma citrom
  • 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • pici só
  • 2 ek nádcukor
  • 3 dkg lapkamandula
  • 1 db tojássárgája (a kenéshez)

Elkészítés

Ami kell hozzá: egy nagy fánkszaggató, és egy sütőpapírral bélelt tepsi. Ha van egy rácsozó roló.
A vajastésztát 3 mm vastagra nyújtom, és kiszaggatok 12 db kört belőle. A maradékból akkora tésztát nyújtok, hogy rácsozóval kikerüljön belőle a tészták fedésére. Éppen elég lett. A túrót a cukorral, tojássárgával, ízesítőkkel jól kikeverem, és elosztom a korongokon egyformán, majd villával ellapítom őket. A tészta széleit előtte még kenjük meg ecsettel vékonyan tojássárgájával, hogy a tészta tapadjon. A rácsokat elvagdalom, és ráhelyezem a tésztákra. Megkenem egyenként őket, és megszórom mandulával, és nádcukorral. 200 fokon előmelegített sütőben, 190 fokon, légkeverékesben, 15 perc alatt szép világossárgára sütöm. 12 db lesz belőle.