2018. január 3., szerda

Göngyölt sertésszűz hercegnő burgonyával párolt káposztával


A kedvenc ételem, de nem olyan gyors étel, mert sokfélét kell elkészíteni. Ezért én készen vásárolt hercegnő burgonyával lecsökkentettem a főzési időmet, hogy gyorsan jót, tálaljak az asztalra!





Hozzávalók:

2 db 30 dkg-os sertés szűzpecsenye
sertés fűszersó
3 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor
50 dkg sütnivaló kolbász
1-2 csomag félkész hercegnő burgonya 40 dkg 
Párolt káposzta 

Elkészítése:

A húst kettévágjuk kiveregetjük. A kolbászból a húst forróvíz alatt kinyomkodjuk, és megkenjük mindkét szűzpecsenyét.Felgöngyöljük, és a fűszersóval megszórjuk.Tepsibe helyezzük. Leöntjük olajjal, és bort öntünk alá majd alufóliával befedjük. 180 fokon sütjük 20 percig, majd 160 fokon még 20 percig. A fóliát levesszük, majd kicsit rágrillezünk, miközben locsolgatjuk a szaftjával.
A húst kivesszük, a szaftot átszűrjük, majd liszttel besűrítjük.A hercegnő burgonyát sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük egymástól némi távolságra, majd 180 fokon 20 perc alatt légkeveréssel megsütjük szép aranybarnára.A lila káposztát legyaloljuk, besózzuk, majd 3 evőkanál olajon cukrot karamellizáljuk, és a káposztát rátesszük, jól elkeverjük, lassú tűzön pároljuk. Köménymaggal, borssal őrölt szegfűszeggel ízesítjük, majd ha kész, akkor ecettel savanyítjuk.A húst felszeleteljük, és a szafttal megöntözzük. A hercegnő burgonyával, és párolt káposztával tálaljuk gusztán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése