2018. január 3., szerda

Vörös vadlazac vargányás rizzsel joghurtos uborkasalátával

Ezt a gyönyörű vörös vadlazacot a Lidl-ben vásároltam. A Deluxe termékek kiválóak, és mindig szem előtt tartom a minőséget. A vargányás rizs egyszerűen csodás! Tudom, az ára elég borsos, de megéri beruházni, mert nem sok kell belőle, és egy 25 dkg tasakból többször is készíthetünk más-más ételeket, illetve ízesíthetünk vele. Mélyhűtött állapotban vásárolom meg, szintén néha a Lidl-ben, de a Szuper Markettek mélyhűtő pultjaiban is mindig megtalálható télen. nyáron.





Hozzávalók:

1 doboz  Deluxe 25 dkg vörös vadlazacfilé
20 dkg rizs
1 csomag Deluxe mirelit vargányakockák, de csak 10 dkg kell

só, frissen őrölt feketebors
2 evőkanál vaj, vagy olívaolaj

A joghurtos uborka salátához:

1 db kígyóuborka
2,5 dl görög joghurt
só, fehér bors őrölt
1 nagyobb gerezd fokhagyma

Elkészítése:

a lazacot átnézem, hogy véletlenül se maradjon szálka benne, mert az elég kellemetlen lenne.
Megmosom, letörölgetem szárazra, kicsit besózom, borsozom, és mehet a forró serpenyőbe egy kis vajat, vagy olívát alátéve sütjük pár perc mindegyik oldalán. Közben a rizst is elkészítjük mikrohullámú sütőben. A hagymát apró kockára vágjuk, a hal zsiradékjában lepirítjuk, majd a gombát rádobjuk, és kevergetve kissé lepirítjuk.Sózzuk, borsozzuk, majd az elkészül rizshez keverjük. Az uborkát megmossuk,reszeljük le, de a magházát emeljük ki.Ezután a joghurthoz sót, borsot, zúzott fokhagymát adunk, és az uborkával elvegyítjük. Behűtjük tálalásig. A halat melegen a vargányás rizzsel, és a joghurtos uborkával tálaljuk.Jó étvágyat hozzá!