2018. április 30., hétfő

Sült tarja pikáns kecskesajtos szószban spaetzlivel


Ezt az ételt én találtam ki, és örülök hogy a neten nem találtam hasonlót sem, A családom imádja a mártásos húsokat,így jött az ötlet a hűtőben finom puha kecskesajt lapult, hogy kipróbáljam milyen is a mártásban a hússal.Szerintem nagyon ízletes lett,ínyenc étel lett belőle. A sváb eredetű spaetzle tészta nagyon illik hozzá !



Hozzávalók:

5 szelet sertéstarja csont nélkül

5 dkg vaj
1 dl fehérbor
10 dkg  lágy kecskesajt 
1 dl tejszín
2 gerezd tört fokhagyma
1 evőkanál liszt
só, őrölt bors
1 tk édes mézes mustár
víz

1 csomag 40 dkg Spaetzle tészta kifőzve


Elkészítése:


Egy nagyobb serpenyőben, tapadás mentesben ha lehet, hevítünk vajat. A hússzeleteket kissé besózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és a vajon átsütjük mindkét oldalát. Amikor mindegyik szelettel megvagyunk a visszamaradt zsiradékhoz még tegyünk vajat, és tegyük a tört fokhagymát hozzá, majd a borral és vízzel öntsük fel,és keverjük simává a mártást. A húsokat tegyük vissza bele, és letakarva főzzük puhára a szószban.Ügyeljünk arra, legyen lé alatta.Amikor megpuhult a hús, ekkor tegyük a mustárt, tejszínt, és a kecskesajtot hozzá. Ha szükséges, még hígítsuk kevés vízzel,és már tálalhatjuk is a kifőtt tésztával.