2018. augusztus 14., kedd

Tárkonyos zöldbableves

A tárkony egy nagyon intenzív kellemes fűszernövény. Sokoldalúan lehet felhasználni, főként levesekhez, és mártásokhoz. A zöldbableves az  egyik olyan leves, amit mindenki ismer tárkonnyal nagyon ízletes,ki kell próbálni!








Hozzávalók:

1 db vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma
1 ek vágott friss tárkony
só, frissen őrölt bors
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
30 dkg vágott sárga hüvelyű bab
1 tk citromlé
2 dl tejföl
1 liter húsalaplé+ víz
3 ek vaj
1 ek liszt
1 tojásból galuska



Elkészítése:

A zöldségeket felaprítjuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk egy kés pengéjével, és összevágjuk. A vajat felhevítjük egy fazékban, és rádobjuk a hagymát.Kissé dinszteljük meg, majd a fokhagymát, és a zöldségeket is adjuk hozzá, a babot is. Sózzuk, borsozzuk, majd kicsit pirítsuk le. Szórjuk meg a liszttel, majd öntsük fel a húsalaplével, és jól keverjük össze. Dobjuk bele a tárkonyt, és főzzük puhára. A tojásból lisztből kevés vajból készítsünk galuskát, és szaggassuk a levesbe. A tejfölbe tegyünk egy kicsi levest, hőkiegyenlítéssel így sűrítsük be a levest. Citromlével tesszük ízesebbé.Tálalhatjuk is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése