2018. augusztus 14., kedd

Tejszínes tarja rókagombával





Hozzávalók:
3 ek olaj
15 dkg rókagomba
1 db vöröshagyma
6 szelet csont nélküli tarja
2 dl krémtejszín
só, frissen őrölt bors
1 tk fűszerpaprika
1 tk liszt
1 dl fehérbor

Elkészítése:

A hússzeleteket sózzuk borsozzuk, majd egy serpenyőben olajat hevítünk, és átsütjük rajta a hússzeleteket. Kiszedjük egy tálra, és a visszamaradt zsiradékhoz teszünk még kevés olajat, majd az apró kockára vágott hagymát megfuttatjuk rajta. A gombát megmossuk, és a hagymára dobjuk. Fűszerezzük fűszerpaprikával, sóval, majd a bort ráöntjük, és a hússzeletekkel beborítjuk. Letakarva, néha megforgatjuk, és puhára pároljuk a húst. A tejszínt a kevés liszttel elkeverjük, és besűrítjük vele az ételt. Galuskával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése