2018. október 2., kedd

Őszi zöldségleves húsgombóccal

Az őszi leves a szezonális maradékokból készült, így a kertben már egy-két darab cukkini, brokkoli, és zöldségek utolsó termése. A ráadás a vargánya gomba, ami ilyenkor még megtalálható egyes helyeken.





Hozzávalók:

5 dkg vaj
1 kisebb vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehér répa
pár darab brokkoli rózsa
10 dkg karalábé
1 kicsi cukkini
10 dkg borsó
10 dkg vargánya gomba
só, frissen őrölt bors
1 ek vágott petrezselyemzöld
1 kevés kakukkfű friss
1 tk szójaszósz
1 liter zöldségalaplé
1 csomag mirelit húsgombóc

Elkészítése:

A vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a tetszőleges formára feldarabolt zöldségeket, a cukkinit héjastul, a borsót,brokkoli rózsákat, és kicsit lepirítjuk.Felöntjük zöldségalaplével,és megsózzuk, borsozzuk. A vágott zöldeket is hozzáadjuk. A gombát a főzési idő felénél adjuk a levesbe.Petrezselyemmel ízesítjük,és szójaszósszal.A húsgombócot a főzési idő vége felé engedjük a levesbe, és ha megpuhult, már tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése