2018. október 2., kedd

Szőlőmártás natúr csirkemell filével jázmin rizzsel


Nagyon finom télen is ha gyümölcsös húsokhoz folyamodunk.Ugyanis nem csak vitamint, de erőt is kölcsönöz az embernek.Mi legalább is kedveljük.A rizs főzési ideje a leghosszabb,de megéri.








Hozzávalók

4 fő
  1. 20 dkg mag nélküli fehér szőlő
  2. 2 dl tejföl
  3. pici só
  4. 1 ek étkezési keményítő
  5. 1 csipet őrölt fahéj
  6. 1 fahéj
  7. 1 db csillagánizs
  8. 5 dl víz
  9. 2 ek cukor
  10. 1 citrom reszelt héja,és leve
  11. 40 dkg csirkemellfilé
  12. 20 dkg jázminrizs
  13. só,bors

  14. Elkészítése:
A csirkemell filéket kisebb darabokra vágjuk.Fogunk egy serpenyőt, és vajat forrósítunk meg benne.A húsokat sózzuk, borsozzuk,mindkét oldalát átsütjük, majd kevés vizet öntünk alája, és puhára pároljuk.A rizst megfőzzük a mikróban.A szőlőből elkészítjük a mártást.A fűszerekkel feltesszük egy kevés vízben főzni a szőlőt, majd ha felforr, akkor akkor a cukrot citromot,és pici sót teszünk bele.10 percig főzzük.A tejfölbe keverünk étkezési keményítőt, majd a főzőléből teszünk hozzá,és csomómentesre keverjük, és besűrítjük mártásnak a szőlős kompótot.vanília aromát is tehetünk hozzá,hogy intenzívebb legyen az íze.Jól illik a jázmin rizshez.Tálaljuk a húst a rizzsel,és a mártással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése