2018. december 10., hétfő

Sztracsatella torta

A csokis torták a legfinomabbak! Ez egy régebbi tortánk, amiből csak ennyi maradt, hogy le tudjam fotózni. A karácsonyi, vagy szülinapos torták repertoárjába igenis belefér!Nem egy émelygős torta, bátran fogyaszthatják azok is, akik nem annyira édesszájúak.



Hozzávalók:
Tészta:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál víz
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
Krém:
  • 1 tasak tejszín ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl  (habtejszín)
  • 5 dkg porcukor
  • ízlés szerint vanília aroma
  • 4 dkg zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 5 dkg csokireszelék
Díszítés:
  • 3 dl (habtejszín)
  • 5 dkg porcukor
  • csokipasztillák
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat alaposan kihabosítjuk a cukorral, vízzel és a citrom reszelt héjával. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a keményítővel. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztet, majd óvatosan összekeverjük, hogy a habot ne törjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük, majd teljesen kihűtjük. Még jobb, ha előző nap készítjük el. Kihűlés után 4 lapba vágjuk.
A krémhez a pudingot a tejben a cukorral. A zselatint feloldjuk a vízben, addig melegítjük, amíg elolvad, majd a mascarponéhoz keverjük. A habtejszínt felverjük (ha nem cukrozottat használunk, akkor hozzáadunk 5 dkg porcukrot), majd a mascarponéval, csokireszelékkel együtt a pudingba keverjük.
A kész krémmel megtöltjük a lapokat, majd a torta tetejét és oldalát is körbekenjük vele. Ízlés szerint díszítjük, majd hűtőbe tesszük pár órára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése