2019. március 13., szerda

Rakott sertéstarja


Nem egy nehéz elkészítésű étel,mindig agyalok rajta mit tudnék ebédre tálalni, ami még nem volt, vagy régen készítettem. A tarját nem nagyon szerettem, de mostanában egyre többször kapom rajta magam, ha akciós, rögtön a Sparban megyek és veszek 1-2 tálcára valót.Szeretem az előre csomagolt húsokat.Ez a főétel már a kedvencünk lett!












Hozzávalók

2 fő
  1. 4 szelet sertéstarja
     
  2. 2 nagyobb vöröshagyma
     
  3. 1 kg nyers burgonya
     
  4. kevés zsiradék
     
  5. 1 ek vágott petrezselyemzöld
     
  6.  
Knorr marhahúsleves kocsonya

Elkészítése:

A hússzeleteket felforrósított zsiradékon kérget sütünk mindkét oldalára, majd kiszedjük a serpenyőből,és az előkészített tepsibe helyezzük a már szeletekre vágott fele adag nyers burgonyára,és hagymakarikákra.
A visszamaradt zsiradékhoz kevés vizet adunk,majd feloldjuk a Knorr marhahúszselét benne,és felforraljuk a szaftot.Ráöntjük a húsokra.
A tetejét petrezselyemzölddel megszórjuk, majd befedjük a másik rész burgonyaszeletekkel,és hagyma karikákkal. Fóliával letakarva süssük puhára, majd levesszük a fóliát,és 10 percig még süssük 180 fokon.Tálalhatjuk is az ízletes ételt!Mi almapaprikával fogyasztottuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése