Télen többször fordul elő vad az asztalunkon,mivel jobban kívánja a szervezetünk a húsokat,de főleg a sötét húsokat.Mivel két főre főzök, nem olyan drága ez a nemes vad,megengedhetjük magunknak.Ti se mondjatok le róla!Nagyon finom.
Hozzávalók:
4 adag
- 60 dkg vaddisznócomb,vagy lapocka
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors,
- 1 kk vadfűszer keverék
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 kevés frissen vágott majoránna
- 1 db paprika
- 1 ek fűszerpaprika, illetve paprikakrém
- 1 ek paradicsompüré és 2 db hámozott paradicsom(konzerv jó)
- 5 szem borókabogyó
- 20 dkg tarhonya pirítva megfőzve
- olaj
- víz,só
- Elkészítése:
Két darab hámozott paradicsom, és 1 evőkanál püré kell a pörköltbe.paprikakrémet,és őrölt paprikát teszünk a húsra, majd a borókával,és a paradicsomokkal ízesítjük a húsunkat.Kevergessük folyamatosan,míg levet nem enged,sózzuk meg, és a vadfűszert is adjuk hozzá.Borral felöntjük, majd lefedjük,és majdnem 2 órát fedő alatt főzzük sűrűre a pörköltet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése