Hasonló tortácskát sütöttem már, de sajnos annyira nem vagyunk édesszájúak,és csak ritkábban sütök ilyeneket. A mandarin levétől nagyon friss íze van a krémnek,érdemes nekiállni!
Hozzávalók:
4 fő
A tészta hozzávalóit egy dagasztógéppel összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 1-2 órára.Ezután kinyújtjuk, és a kikent,lisztezett formába helyezve beleigazítjuk.A széleit levágjuk.Megböködjük villával.Zsírpapírt helyezünk rá, és száraz babbal töltsük fel.Ez a vaksütés. 180 fokos sütőbe tolva világosra sütjük,kb 20 perc, de vegyük ki félidőben a zsírpapírral együtt a babot. Ez azért kell, hogy a közepe is kicsit átsüljön.Közben a krémet elkészítjük. A fehér csokoládét összetördeljük, és gőz felett megolvasztjuk kevés olajjal.A mascarpone sajtkrémet egy kézi robottal a kihűlt csokival összedolgozzuk,majd a mandarin levét, illetve narancs levét hozzáöntjük,és sima krémet keverünk ki.Megtöltjük a kihűlt pitét krémmel, és kirakjuk a mandarin szeletekkel.behűtjük, és másnap szeljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése