2019. március 17., vasárnap

Mandarin torta

Hasonló tortácskát sütöttem már, de sajnos annyira nem vagyunk édesszájúak,és csak ritkábban sütök ilyeneket. A mandarin levétől nagyon friss íze van a krémnek,érdemes nekiállni!









Hozzávalók:

4 fő
  1. 20 dkg liszt
     
  2. 10 dkg vaj
     
  3. 10 dkg porcukor
     
  4. 1 tojássárgája
     
  5. 1 ek tejföl
     
  6. 1 cs vaníliás cukor
     
  7. krém:
     
  8. 35 dkg mascarpone
     
  9. 10 dkg fehér csokoládé
     
  10. 2 mandarin leve
     
  11. 1 kivehető aljú piteforma
     
  12. 50 dkg szárazbab,és zsírpapír
     
  13. A díszítéshez:
     
  14. 2 nagyobb mandarin,vagy narancs is lehet

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy dagasztógéppel összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 1-2 órára.Ezután kinyújtjuk, és a kikent,lisztezett formába helyezve beleigazítjuk.A széleit levágjuk.Megböködjük villával.Zsírpapírt helyezünk rá, és száraz babbal töltsük fel.Ez a vaksütés. 180 fokos sütőbe tolva világosra sütjük,kb 20 perc, de vegyük ki félidőben a zsírpapírral együtt a babot. Ez azért kell, hogy a közepe is kicsit átsüljön.Közben a krémet elkészítjük. A fehér csokoládét összetördeljük, és gőz felett megolvasztjuk kevés olajjal.A mascarpone sajtkrémet egy kézi robottal a kihűlt csokival összedolgozzuk,majd a mandarin levét, illetve narancs levét hozzáöntjük,és sima krémet keverünk ki.Megtöltjük a kihűlt pitét krémmel, és kirakjuk a mandarin szeletekkel.behűtjük, és másnap szeljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése