2019. április 7., vasárnap

Medvehagyma pesto recept Trofie tésztán



40 dkg
Trofie tészta (vagy valamilyen hasonló, magyar szokás szerint spagetti)
csomag
medvehagyma levél (leszárazva, mint a spenót)
csomag
Petrezselyem levél
dkg
dió bél (szárazon megpirítva)
10 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
dl
olivaolaj
10 dkg
Szárított paradicsom (csíkokra vágva)
gerezd
fokhagyma (összezúzva)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  ág
Rozmaring (levélkéi apróra vágva)
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  3. Amíg a tészta fő, alaposan turmixold össze a medvehagymát, a petrezselymet, a pirított diót egy kevés olajjal és kb 3-4 evőkanálnyi parmezán sajttal. A többi olajat folyamatosan adagoljad, amíg a pesto el nem éri a kívánt sűrűségű pépes állapotot.
  4. Ízlésed szerint sózzad és borsozzad. 
  5. Végül egy kevés olívaolajon fokhagyma és a rozmaring társaságában éppen csak forrósítsd fel a szárított paradicsomot, ne tovább, mint egy percig.

  1. A kifőtt tésztához keverd jól hozzá a pesto-t.
  2. Szedj belőle egy adagot a tányérra.
  3. Szedj a tetejére pirított szárított paradicsomot és szórd meg egy kevés reszelt parmezánnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése