40 dkg
Trofie tészta (vagy valamilyen hasonló, magyar szokás szerint spagetti)
1 csomag
medvehagyma levél (leszárazva, mint a spenót)
1 csomag
Petrezselyem levél
4 dkg
dió bél (szárazon megpirítva)
10 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
2 dl
olivaolaj
10 dkg
Szárított paradicsom (csíkokra vágva)
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
kis
Só (ízlés szerint)
kis
Bors (ízlés szerint)
ág
Rozmaring (levélkéi apróra vágva)- Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
- Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
- Amíg a tészta fő, alaposan turmixold össze a medvehagymát, a petrezselymet, a pirított diót egy kevés olajjal és kb 3-4 evőkanálnyi parmezán sajttal. A többi olajat folyamatosan adagoljad, amíg a pesto el nem éri a kívánt sűrűségű pépes állapotot.
- Ízlésed szerint sózzad és borsozzad.
- Végül egy kevés olívaolajon fokhagyma és a rozmaring társaságában éppen csak forrósítsd fel a szárított paradicsomot, ne tovább, mint egy percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése