Húsvétra ajánlom ezt a pogácsát,amit én most előre megsütöttem.A mélyhűtőbe tettem belőle.Sajnos a medvehagyma nem várhat húsvétig, ezért amit most kaptam, abból készítettem el.Nagyon finom puha,és aromás a tésztája.
- 10 dkg főtt fütölt comb
- 1 csokor medvehagyma
- ízlés szerint bors
- 1 tojás a kenéshez
- 1 ek szezámmag a szóráshoz
- 1 csokor medvehagyma
- Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába öntöttem, és sima tésztává gyúrtam. Lisztezett deszkán 2 cm-es vastagságúra nyújtottam, és keresztbe hosszába bevagdaltam.A húsvétra való tekintettel tojásformájú kiszúróval formáztam,és egy szilikonnal bélelt sütőlemezre rakosgattam őket.
A tojássárgájákhoz kevés vizet kevertem,és szilikon ecsettel lekentem a tetejüket. Megszórtam szezámmaggal, és 15 perc pihentetés után mehetett is a sütőbe.
Előmelegített sütőbe 160 fokon 25 percig sütöttem, közben egy kis flakonból vizet spricceltem a tetejére a pogácsáknak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése