2019. augusztus 7., szerda

Pisztáciás barackos torta


Egy újabb barackos süti. Nagyon szeretem a pisztáciát, ezért beiktattam ebbe a receptbe, hiszen nagyon jól illik színben, és ízben a barackhoz.Még finomabb a máz, ha darált pisztáciát használunk hozzá!

 Egy kapcsos tortaforma nem árt ha van, ha nincs, akkor érdemes beszerezni, mert nagy segítségünkre van.







Hozzávalók:

A tésztához:

15 dkg lágy vaj
17,5 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 tojás
1 csipet só
15 dkg pisztácia
25 dkg liszt
2 ek. sütőpor
20 dkg sovány tehéntúró
Továbbá:
80 dkg felezett sárgabarack
1 vegyszermentes citrom
2 ek juharszirup


Elkészítése:

A tésztához a lágy vajat a cukorral, vaníliás cukorral tojásokkal, csipet sóval habosra keverjük, egy robotgép segítségével , majd a pisztáciát finomra daráljuk, és azt is hozzákeverjük.
A friss barackot rövid időre forró vízbe mártjuk, majd folyóvíz alá. Így könnyen le is tudjuk húzni a héját. A sütőporral összeszitált lisztet, kanalanként adagoljuk a tésztába és a túrót szintén hozzákeverjük. 24 cm- sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát és elegyengetjük. A jól lecsepegtetett fél barackokkal beborítjuk. Közben forró vízben megmossuk a citromot, lereszeljük a héját. A tortát előmelegített sütőben 175 fokon  40 percig sütjük tűpróbáig. A citrom levéhez öntjük a juhar szirupot, felforrósítjuk, és a maradék pisztáciát hozzáadjuk. A kész süteményt kivesszük a sütőből a még forró mázzal leöntjük , és hűlni hagyjuk, darált pisztáciával megszórjuk.Ezután tálalhatjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése