A kedvenc süteményem lett, azt gondolom, aki a leveles tésztából készült sütiket szereti, az ezt a sütit nem hagyja ki! Sárgabarack szezonban kötelező elkészíteni a családnak.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (275 g/csomag)
- 6 db sárgabarack
- 5 dkg mandulapehely
- 1 db tojásfehérje a kenéshez
- Töltelékhez:
- 25 dkg sovány tehéntúró
- 25 dkg natúr marcipán
- 20 g vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája a töltelékbe
- A tetejére:
- 5 dkg vaníliás porcukor
- Elkészítése:
- A leveles tésztát 1.5 mm vastagra kinyújtjuk lisztezett munkalapon. Egy 6 cm átmérőjű szív alakú kiszúróval 9 db szívet tudunk kiszúrni a tésztából. A túró töltelékhez a túróba keverjük az apróra vágott marcipánt és a vaníliás cukorral 1 tojássárgájával összekeverjük.A szíveket 1 cm-rel a szélétől egy éles késsel körbe vágjuk, de nem bevágjuk.! A közepébe túró tölteléket teszünk.
- A sárgabarackokat meghámozzuk, félbevágjuk, kivesszük a magját. A túró töltelékre helyezzük a fél barackokat. A mandulapehellyel körbe rakjuk. A széleit tojásfehérjével megkenjük, azt a szélét ami a vágáson kívül van.! 200 C fokos sütőbe helyezzük és 10 perc alatt készre sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése