2019. augusztus 7., szerda

Barackos túrós-marcipános szivek

A kedvenc süteményem lett, azt gondolom, aki a leveles tésztából készült sütiket szereti, az ezt a sütit nem hagyja ki! Sárgabarack szezonban kötelező elkészíteni a családnak.










Hozzávalók:

  1. 1 csomag leveles tészta (275 g/csomag)
  2. 6 db sárgabarack
  3. 5 dkg mandulapehely
  4. 1 db tojásfehérje a kenéshez
  5. Töltelékhez:
  6. 25 dkg sovány tehéntúró
  7. 25 dkg natúr marcipán
  8. 20 g vaníliás cukor
  9. 1 db tojássárgája a töltelékbe
  10. A tetejére:
  11. 5 dkg vaníliás porcukor
  12. Elkészítése:
  13. A leveles tésztát 1.5 mm vastagra kinyújtjuk lisztezett munkalapon. Egy 6 cm átmérőjű szív alakú kiszúróval 9 db szívet tudunk kiszúrni a tésztából. A túró töltelékhez a túróba keverjük az apróra vágott marcipánt és a vaníliás cukorral 1 tojássárgájával összekeverjük.A szíveket 1 cm-rel a szélétől egy éles késsel körbe vágjuk, de nem bevágjuk.! A közepébe túró tölteléket teszünk.
  14. A sárgabarackokat meghámozzuk, félbevágjuk, kivesszük a magját. A túró töltelékre helyezzük a fél barackokat. A mandulapehellyel körbe rakjuk. A széleit tojásfehérjével megkenjük, azt a szélét ami a vágáson kívül van.! 200 C fokos sütőbe helyezzük és 10 perc alatt készre sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral.

  15.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése