2020. június 29., hétfő

Marcipános-cseresznyeragus rudak


A marcipán,és a cseresznyeragu együtt,valami csodás ízkombináció! Egyszerre hármat is meg lehet enni belőle,annyira finom.Sajnos az idén kevés cseresznyéhez jutottam,mivel elfagyott a kertünkben,de egy adagra valót sikerült készítenem.











Hozzávalók

  1. 1 csomag leveles tészta 40 dkg
  2. 50 dkg magozott cseresznye
  3. csipet só
  4. 1 citrom reszelt héja,félnek a leve
  5. 3 ek barna cukor
  6. 1 kevés vanília aroma
  7. 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék
    34/200
  8. 20 dkg natúr marcipán
  9. 1 tojás
  10. 5 dkg mandulapehely

Elkészítése:

A cseresznyét egy edényben feltesszük főni a cukorral, csipet sóval, és a fűszerekkel.10 percig főzzük.1 tk étkezési keményítőt kevés vízzel elkeverünk,és a raguba öntjük.Félretesszük hűlni.
A tésztát kinyújtjuk akkorára,hogy három széles csíkot vágunk,amit szintén elvágunk három darabba.Akkora lesz,amibe elfér a töltelék.A marcipánból akkora rudakat formálunk,hogy kilenc egyforma hosszú,és vastag legyen.
A tésztára helyezzük először a marcipán rudat,majd a raguból hosszába egy kanállal végig tegyünk.Hajtsuk össze,de ügyeljünk arra,ne folyjon ki a töltelék.lehetőleg szorosra tekerjük.Tegyük egy sütőlemezre, amit kibéleltünk egy szilikonnal,és kenjük meg egyenként tojássárgájával.
Szórjuk meg mandulapehellyel,és előmelegített sütőben süssük 15 per alatt szép pirosra.Porcukorral meghintve kínáljuk.Melegen isteni finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése